irisbosman.reismee.nl

Het eerste bezoek!

¡Hola!

Jawel, het mocht even duren, maar dan toch eindelijk weer een nieuw blog. Ik zag dat de laatste al een maand geleden is, dus genoeg nieuws!

Best gek dat ik nu alweer een maand stage gehad heb, ongelofelijk zo snel als dat gaat! Afgelopen maand hebben we een feestje gehad van stage, omdat de 1000 werknemers bereikt zijn. Ik had niet verwacht dat dat zo groot zou zijn, er was een club afgehuurd met open bar en genoeg te eten. Verder kon je nog meedoen aan een quiz, waar je een telefoon, tablet of go pro mee kon winnen en daarnaast kreeg iedereen een tasje als kleinigheid. Erg leuk geregeld allemaal en ook leuk om met collega's buiten stage om te zijn. Maar naast stage heb ik ook genoeg andere leuke dingen gedaan. Zo ben ik samen met twee huisgenoten naar Segovia geweest, dat is een stadje in de buurt van Madrid. Alles is hier nog heel oud en het leek soms net of je daar terug naar de middeleeuwen ging. We zijn daar in een kasteel geweest en er staat daar een aquaduct die we gezien hebben. Ook is de laatste echt mooie dag helaas geweest, maar die heb ik goed gespendeerd in Retiro park en daarna de zonsondergang gezien bij Tío Pío (heuvels met uitzicht over de stad). Verder ben ik nog een keer naar een rooftop bar geweest die uitkeek over Gran Vía (de grote weg). Genoeg gedaan dus! 

En toen kwam het eerste bezoek al! Mama en Tim zijn geweest, wat heel leuk was. Best fijn om gewoon weer mensen van thuis te spreken en de hele week met hen te zijn. Ik ben elke vrijdag vrij van stage en heb twee vrije dagen per maand, dus die heb ik die week ook opgenomen. Met mama en Tim ben ik eerst naar Retiro park geweest, dat is eigenlijk een beetje de achtertuin van iedereen hier en wou ik graag laten zien. In Retiro zijn we naar een rozentuin geweest, die ik ook nog nooit had gezien. We hebben veel geluk gehad met het weer, vantevoren gaven ze niet zo mooi weer aan maar uiteindelijk viel dat reuze mee. De twee dagen dat ik stage had heeft het geregend en toen ik vrij was, was het weer super. We hebben zelfs nog met korte mouwen op het terras gezeten! Verder zijn we lekker uiteten geweest en hebben we een fietstour door de stad gedaan! Heel leuk om zelf nu ook een beetje geschiedenis overal van te weten. Onze gids was ook nog jong en kon nog leuke barretjes en restaurantjes vertellen waar ik nog heen kan gaan. Ook hebben we de zonsondergang vanaf een rooftop gezien en zijn we nog naar mercado San Miguel geweest (een foodhal). Toen was de week helaas ook alweer om! 

Vorig weekend ben ik zelf nog weer naar een leuk barretje geweest en heb ik het Reina Sofía museum bezocht. Hier hangt de Guernica, een bekend schilderij van Picasso. Op stage zei iemand dat het heel mooi was en ik het een keer gezien moest hebben. Nu ben ik zelf niet zo van kunst en vond ik dit schilderij ook niet echt mooi. Maargoed hij kan dus wel van het lijstje af. Andere kunst die er hing was soms best mooi, maar een echte liefhebber zal ik nooit worden. Ook was er deze week halloween. In Nederland zie je daar bijna niks van, maar hier waren alle etalages in thema en waren er halloweenfeestjes en zag je allemaal verklede mensen door de stad lopen. Wel leuk om die verschillen met Nederland te zien. Zo vragen obers hier als je op een terrasje zit ook nooit nog een keer of je wat wil drinken, maar moet je daar zelf mee komen. En wat hier ook opvalt is dat, hoe vol de metro ook is, er staan eigenlijk altijd wel mensen te lezen.

Ook dit weekend ben ik nog weer uitgeweest en heb ik nog ergens wat gedronken. We dachten dat we nog wel buiten konden zitten, met de heaters, maar dat viel achteraf toch tegen en doen we dus niet nog een keer. Donderdag komt het volgende bezoek alweer, heel veel zin in! En de volgende update zien jullie daarna vanzelf wel weer een keer verschijnen!

 

Liefs,

Iris


Segovia:

Tío Pío:

Rozentuin in Retiro:

Museum:

Niet de Guernica, die mocht niet gefotografeerd worden.


Reacties

Reacties

Jennita

Wat leuk Iris! Prachtige foto’s en zo te lezen vermaak je je daar prima. Geniet van alles.. X

Sandra

Hey Iris
Blijft leuk je te volgen en de fotos maken je verhaal compleet. Je vermaakt je goed zo te lezen. Fijne tijd nog daar!

Anouk

Wat leuk dat je je eerste bezoek gehad hebt, en fijn dat je het nog zo naar je zin hebt veel plezier nog in madrid😘🇪🇸✈️

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!